Dementievriendelijke week in woonzorgcentrum

Op 25 september is er het feest 'Bal Memoral'.
OCMW Lochristi Op 25 september is er het feest 'Bal Memoral'.
Het OCMW Lochristi organiseert volgende week een 'Dementievriendelijke week' in samenwerking met het woonzorgcentrum Sint-Pieter.

De actie komt er naar aanleiding van de Werelddag Dementie van volgende week vrijdag (21 september). Het OCMW zal een hele week focussen op dementie, met als doel het ziektebeeld positiever in de kijker te zetten.

In het woonzorgcentrum Sint-Pieter zullen de activiteiten met de bewoners gezamenlijk doorgaan, met als bedoeling elkaar te leren kennen. Er wordt ook een 'retrohoekje' ingericht in de gang van het centrum.

Maar ook buiten het WZC wordt dementie in de kijker gezet. "Er zal gedurende de hele week in het LDC 't Fazantenhof informatie te vinden zijn over dementie", laat het OCMW weten. "Daarnaast wordt er op dinsdag 18 september een marktactie gehouden: medewerkers van het woonzorgcentrum beantwoorden graag alle vragen van bezoekers en geven bijkomende informatie. De bezoekers zullen getrakteerd worden met zelfgebakken lekkernijen."

Tot slot, op woensdag 19 september in het lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof, brengt Leen Persijn de gratis theatervoorstelling ‘Mist, mijn moeder en ik’. In het verteltheater voor mantelzorgers, familieleden, vrienden en hulpverleners van ouderen met dementie vertelt Persijn over de ervaringen met haar moeder.

Op 25 september worden bewoners en familie tussen 13 en 17 uur ook uitgenodigd in de stedelijke fuifzaal van Lokeren voor 'Bal Memoral', georganiseerd door het Praatcafé dementie Lochristi.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.