Beter laat dan nooit: morgen feestelijke heropening van 'nieuwe’ Pauwstraat

De Pauwstraat is geen werf meer.
Foto Barbieux De Pauwstraat is geen werf meer.
Morgen wordt de vernieuwde Pauwstraat feestelijk heropend door het gemeentebestuur. Iedereen is welkom aan huisnummer 154A (Transportbedrijf Peirsman).

De werken hadden heel wat voeten in de aarde, en de einddatum werd meermaals verlegd. Uiteindelijk raakte de Pauwstraat klaar, enkele maanden na de geplande einddatum van deze zomer.

De gemeente legde in de Pauwstraat, tussen de Tomboslaan en de Beerveldse Baan, nieuwe fietspaden aan. Tussen de wegversmalling aan Tomboslaan en het kruispunt met Poelinkstraat werd het bestaande fietspad behouden, maar kwam er aan de overkant een nieuw fietspad aan. Vanaf Poelinkstraat tot aan het kruispunt met Beerveldse Baan kwamen er langs beide zijden nieuwe fietspaden aan.

De zone 50 werd uitgebreid richting Beerveldse Baan. In de zone 70 werden de fietspaden afgescheiden van de rijbaan met een haagje. Al de aanpassingen moeten fietsen in de Pauwstraat een stuk veiliger maken.

De feestelijke heropening start om 16 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.