Ase Van de Vijver (CD&V) maakt t-shirts voor de ‘zeven leiken’: “Ik wil mensen betrekken bij gemeentepolitiek”

Ase Van de Vijver (CD&V).
AVDV Ase Van de Vijver (CD&V).
Dat het schepencollege maandag definitief aankondigde dat de eiken van Zeveneken gerooid zullen worden, betekent niet dat er een einde komt aan de acties rond het thema. Nu kan je zelfs een t-shirt kopen om de bomen te steunen.

Zeven eiken? Neen, zeven ‘leiken’. De t-shirt is ontworpen en wordt gepromoot door Ase Van de Vijver (CD&V), die vanaf januari in de gemeenteraad zal zetelen. Het doel is niet om winst te maken, vertelt ze, maar wel om burgers te betrekken bij het politieke debat.

“Een van mijn doelen is om de gemeenteraad wat meer naar buiten te trekken”, aldus Van de Vijver. “Ik zoek naar ludieke manieren om de besproken thema’s tot bij de mensen te krijgen. Want de gemeenteraad is misschien openbaar, veel personen komen toch niet luisteren. Met zulke acties wil ik mensen aanzetten om deel te nemen aan het gebeuren van de lokale politiek, volgens de visie van onze partij. Zodat ze beseffen dat ze ook iets te zeggen hebben, en ook naar de gemeenteraad mogen komen met een openbare vraag.”

Foute informatie

Of de t-shirts de eiken ook zullen redden, is nog maar de vraag. Van de Vijver: “De beslissing is jammer genoeg al gevallen, maar dat betekent niet dat we geen statement meer naar buiten mogen brengen. Ik heb al veel reacties gehad, vooral online, dus het heeft toch effect. Het is belangrijk dat de mensen voelen dat wij bezig zijn met het thema dat nauw aan hun hart ligt.”

“We willen ons met deze actie ook niet uiten tegen de plannen van de gemeente”, vult Van de Vijver aan. “We willen vooral benadrukken dat de manier waarop deze keuze tot stand is gekomen, betreurenswaardig is: op basis van foute informatie die doorgegeven is in de gemeenteraad van 2010 over de staat en gezondheid van de bomen.”

T-shirts zijn te koop voor 19,50 euro via deze pagina.

De t-shirts zijn te koop voor 19,50 euro.
AVDV De t-shirts zijn te koop voor 19,50 euro.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.