1.600 euro boete en 15 dagen rijverbod voor Lochristinaar na vluchtmisdrijf

De man verscheen donderdag voor de politierechtbank in Gent.
Sam Ooghe De man verscheen donderdag voor de politierechtbank in Gent.
Een zestigjarige man uit Lochristi is donderdag voor de politierechtbank verschenen omdat hij niet ter plaatse bleef na een aanrijding met lichte schade. Volgens een getuige en de andere betrokken bestuurder reed de man bovendien te snel.

Een tegenliggende auto verloor zijn spiegel toen de twee wagens elkaar passeerden. Een getuige die net voor het ongeval door de beklaagde werd ingehaald, stelt dat de man tegen een hoge snelheid aan het rijden was. De bestuurder van het andere betrokken voertuig bevestigt dat, en zegt bovendien dat de man te veel naar links afweek toen ze elkaar passeerden. 

“Of u op het moment van het ongeval te snel reed en afweek van uw rijvak, kan ik niet bevestigen”, stelt de rechter. “Maar u hoort na een aanrijding wel uw verantwoordelijkheid te nemen. U had op zijn minst de politie kunnen verwittigen.”

De man werd daarom enkel veroordeeld voor vluchtmisdrijf. De rechter sprak een boete van 1.600 euro uit, waarvan de helft met uitstel. Hij moet zijn wagen bovendien vijftien dagen aan de kant laten staan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.