"Nog altijd te veel kansen nodig om te scoren"

Quincy Rombaut-SK Lochristi

Quincy Rombaut.
GDR Quincy Rombaut.

TWEEDE PROVINCIALE A

SK Lochristi haalde het nipt maar verdiend van Heikant. Lochristi blijft in het zog van leider Kemzeke. "We doen het goed maar we blijven moeilijk scoren daardoor maken we het onszelf dikwijls moeilijk", zegt Quincy Rombaut.


SK Lochristi wist zich na de nederlaag op Dendermonde goed te herstellen. "Dat klopt maar het zou allemaal nog wat vlotter moeten gaan", zegt Quincy Rombaut die van op de stip het tweede Lochristi-doelpunt scoorde. "In de eerste helft hebben we wel een drie à viertal goede kansen bijeen gevoetbald maar we konden er maar eentje omzetten in een doelpunt. Te weinig. Na de rust idem dito. Ook toen hebben we genoeg mogelijkheden gehad om de wedstrijd definitief te beslissen. Van op de stip heb ik kunnen verdubbelen maar ook met een 2-0 voorsprong ben je niet veilig. Het is knokken gebleven tot het einde. In de slotfase heeft Heikant ook nog de aansluitingstreffer gescoord."


"Hetgeen we brengen is goed. Maar we hebben nog altijd te veel kansen nodig om te scoren. Dat was in de voorbereiding zo en in de competitie is dat niet anders. Dat zou nog moeten verbeteren. Voor de rest hebben we een ploeg die moet in staat moet zijn mee te dingen voor de titel."


De uitschuiver op Dendermonde is alvast naar de vergeethoek gespeeld. "De nederlaag op Dendermonde moet gerelativeerd. Ik was er niet bij maar ook Pinas, De Meyer en Ponnet ontbraken. Vier niet van de minste spelers. We kunnen het een en ander opvangen maar 'trop is te veel'. Hadden we min of meer voltallig gestaan dan hadden we daar nooit verloren."


"De achterstand op Kemzeke blijft wel beperkt tot twee punten. In deze fase van de competitie zijn dat te verwaarlozen punten", besluit Rombaut. (LZG)