Schrikkeltweeling viert zaterdag officieel zevende verjaardag: “Maar we voelen ons 28”

Jelle en Ewoud Vandenbroele vieren op 29 februari hun verjaardag.
LBR Jelle en Ewoud Vandenbroele vieren op 29 februari hun verjaardag.
Tweelingbroers Jelle en Ewoud Vandenbroele uit Noordschote vieren op zaterdag 29 februari officieel hun zevende verjaardag. Toch staan er al 28 levensjaren op de teller bij de ‘schrikkeltweeling’.

Mama Marleen kreeg zestien weken platte rust voorgeschreven toen ze zwanger was van haar twee-eiige tweeling. “Toen we uiteindelijk op 29 februari geboren werden, geloofde niemand het”, lachen Jelle en Ewoud. “Maar dat onze verjaardag op een schrikkeldag valt, vinden we zelf wel bijzonder. Vroeger hadden alle klasgenoten hun ‘vaste’ verjaardagsdatum en wij niet, maar nu zitten we daar niet meer mee in. We vieren onze verjaardag gewoon op de dag die het dichtst bij het weekend ligt”, knipogen de broers.

Nu ze hun verjaardag effectief op 29 februari kunnen vieren, mag het eens wat meer zijn. Jelle gaat uit eten met zijn vrienden en Ewout trekt er met zijn vriendin een weekendje op uit. “Officieel zijn we zaterdag 7 jaar, maar we voelen ons 28 jaar”, lacht Jelle. 

Jelle heeft samen met zijn partner Julie (29) een dochter Rachelle (2) en werkt samen met zijn vader als veehandelaar. Ewout heeft een relatie met Hope (24) en werkt bij het agrarische bedrijf Vandewalle-Depoorter.