Lukkefeesten blijven in Lo (ook al verhuist Destroper productie naar Ieper)

De fabriek van Jules Destrooper in Lo.
Benny Proot De fabriek van Jules Destrooper in Lo.
Destrooper trekt zijn productie weg uit Lo maar behoudt er zijn bezoekerscentrum. “Omdat ‘de lukken’ het DNA van de stad blijven vormen, laten we de Lukkefeesten gewoon doorgaan”, zegt toerismeschepen Wout Cornette (Dynamisch). 

“Het historische verhaal rond de biscuiterie Destrooper is onlosmakelijk verbonden met Lo, ook al verhuist de productie straks naar Ieper”, vindt Geert Gombeir namens VVV Lo-Reninge. “De ‘lukken’ blijven voor eeuwig plakken aan Lo daarom zijn we ook doorgegaan met het idee rond de Lukkefeesten. Destrooper werkt trouwens actief mee. Speciaal voor het evenement lieten we een ‘lukkenijsje’ maken door Bart Mostaert van L’Héritage uit Poperinge. Daarin zit bier van de seizoensbrouwerij Vandewalle uit Reninge en een crumble van lukken. Die lekkernij zal exclusief tijdens de Lukkefeesten verkrijgbaar zijn. ’s Middags kunnen de bezoekers genieten van een lukke-brunch. Wie inschrijft, krijgt een pakket vol streekproducten.”

Programma

“De Lukkenfanfare trekt de feesten zondag 19 mei om 11 uur op gang”, blikt schepen Cornette vooruit. “Doorlopend is er een markt met streekproducten. Blikvanger wordt het mobiele lukkenijzer waarop mensen van Jules Destrooper live de bekende koekjes zullen bakken. Je zal ook gratis het bezoekerscentrum kunnen ontdekken en het bedrijf organiseert een fabrieksverkoop. Verder plannen we een rally met billenkarren. Een volwassene en kind nemen plaats op de go-cart met een aantal opdrachten in de hand. Werken ze die allemaal af dan maken ze kans op een Destrooper-verwenpakket. Ik kijk ook uit naar het eerste kampioenschap lukke-gooien.”

Inschrijven voor de brunch kan via www.lukkefeesten.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.