Kellenaarsbrug tijdje gesloten, pleziervaart kan blijven passeren

De Kellenaarsbrug gaat een tijdje dicht door roestvorming op de draagstructuur
Vlaamse Waterweg De Kellenaarsbrug gaat een tijdje dicht door roestvorming op de draagstructuur
De Kellenaarsbrug in Lo-Reninge is ernstig beschadigd, waardoor de stevigheid is aangetast. De Vlaamse Waterweg onderzoekt hoe het dat probleem kan oplossen. In afwachting blijft de brug gesloten.

“Op bepaalde plaatsen van de stalen draagarmen is roestvorming ontstaan, waardoor de structuur minder stevig is geworden”, legt Hélène Vermeulen van de Vlaamse Waterweg uit. “Veiligheid gaat voor alles en dus hebben we de brug afgesloten voor alle verkeer. Dat blijft zo tot we herstellingswerken hebben uitgevoerd. We zullen de brug vastzetten in open stand zodat de pleziervaart wel door kan. Hoe lang we de brug zullen moeten sluiten, hangt af van welke werken er nodig zijn. Binnenkort voeren we een grondige inspectie uit en dan weten we meer. Het wegverkeer kan een omleiding volgen via de Lobrug of de brug over de Fintelesluis. Die omleidingen zijn één tot anderhalve kilometer lang. Fietsers en voetgangers kunnen de Hullebrug gebruiken. Die bevindt zich op achthonderd meter van de Kellenaarsbrug.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.