Einde van een hoofdstuk: oudste deel van ’t Convent afgebroken, mooie toekomst in het verschiet

Het oudste deel van 't Convent in Lo-Reningen gaat tegen de vlakte.
rv Het oudste deel van 't Convent in Lo-Reningen gaat tegen de vlakte.
In Lo-Reninge gaat het oude deel van de voormalige sterrenzaak ’t Convent tegen de vlakte. De eigenaar maakt binnenkort concrete toekomstplannen met de site bekend.

In de zomer van 2018 werd Dominique Pauwelyn uit Roeselare de nieuwe eigenaar van ’t Convent op de grens met buurgemeente Vleteren. Tussen 1979 en 2014 was daar een sterrenzaak en hotel gevestigd. Tussen de sluiting en de openbare verkoop lag de site er evenwel verlaten bij en was ze vaak het mikpunt van vandalen. “De afbraakwerken van het oudste deel zijn noodzakelijk, want het stuk was helemaal verloederd en onbruikbaar. Het bekende zicht, zoals het torentje, blijft natuurlijk wel staan”, zegt Pauwelyn. “Voorafgaand aan de afbraak werden de nutsleidingen en dakpannen al verwijderd. Hoe dan ook betekent deze fase het einde van een hoofdstuk voor ’t Convent en zullen we een nieuw, mooi verhaal schrijven.” De exacte toekomstplannen van het voormalige hotel-restaurant zullen later bekendgemaakt worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.