Dementerende 80-jarige vertrekt in holst van de nacht met hondje: na 10 uur teruggevonden 90 kilometer verder

Daniel V. en zijn hondje konden gelukkig teruggevonden worden.
RV Daniel V. en zijn hondje konden gelukkig teruggevonden worden.
In het West-Vlaamse Lo-Reninge ontstond zondag in de voormiddag paniek nadat bleek dat een dementerende 80-jarige man spoorloos verdwenen was.

Daniël V. had om 3 uur ’s nachts zijn auto van stal gehaald en vertrok in het holst van de nacht met zijn hondje Rambo. Gelukkig merkte een alerte buurman de vreemde situatie op en verwittigde hij meteen de familie en politie. De zoektocht beloofde erg lastig te worden en was hoogdringend: de man had ook medische zorgen nodig. Tien uur later echter kwam er verlossend nieuws: “V. bleek in Deinze, 90 kilometer verder, totaal verward te hebben aangebeld aan een huis en die bewoners belden de politie”, zegt de politie. “Via camera’s wisten we intussen wel al dat zijn wagen gesignaleerd was in Deinze. De man kon snel opgehaald worden.” De familie van V. beleefde erg bange uren. “We weten totaal niet wat hij in Deinze deed. We moeten nu bekijken welke zorgen nodig zijn”, zegt zijn dochter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.