Opnieuw Aquarelsalon in De Linde

Een van de vorige edities van het Aquarelsalon, dat telkens veel volk naar De Linde brengt.
KRISTIEN BOLLEN Een van de vorige edities van het Aquarelsalon, dat telkens veel volk naar De Linde brengt.
Op 16 en 17 maart organiseert de Hagelandse Aquarelkring, in samenwerking met het gemeentebestuur van Linter, haar zevende Hagelands Aquarelsalon in het ontmoetingscentrum De Linde  in Neerlinter. De werken zijn te bezichtigen op zaterdag van 14 tot 20 uur en op zondag van 14 tot 19 uur. 

De HAK (Hagelandse Aquarelkring) is al meer dan 15 jaar actief in de gemeente en telt op dit ogenblik 35 actieve leden uit de wijde regio die bijzonder geïnteresseerd zijn in de aquarelkunst. “Onder leiding van ervaren kunstenaars met naam en faam in binnen en buitenland worden een 25-tal cursusdagen georganiseerd door de kring”, zegt voorzitter Rachel Pittevils. “Deze inzet resulteert in een tweejaarlijks salon, waaraan niet alleen de leden, de begeesterende leermeesters, maar ook 22 gastkunstenaars aan deelnemen. Dit zorgt voor een bijzonder gevarieerde tentoonstelling, waarin verschillende strekkingen aan bod komen. Immers bij het creëren gebruikt ieder zijn eigen beeldtaal. Die kan variëren van bijna fotografisch weergeven van het onderwerp of om een abstracte impressie.

Dat deze dubbele tentoonstelling een vaste waarde is in de regio getuigt het succes van de vorige salons. Telkens kon de organisatie meer dan 600 bezoekers verwelkomen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.