Linter wil dorpspleinen aangenamer maken

De gemeente Linter zal de dorpspleinen van Wommersom, Drieslinter en Neerlinter herinrichten. Voor tot een definitief ontwerp te komen, zal er overleg met de bewoners georganiseerd worden.

De herinrichting van de pleinen in Wommersom en Drieslinter is voorzien in 2016. In 2017 volgt dan het dorpsplein in Neerlinter. "We willen de dorpspleinen fraaier en aangenamer maken", zegt schepen Andy Vandevelde (CD&V).


"Het moet een aantrekkelijke plaats worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten in een groenere omgeving en waar tegelijkertijd aandacht blijft voor voldoende parkeergelegenheid. Door het aanbrengen van zitbanken, vlaggenmasten, grastegels, bomen en andere inrichtingselementen kunnen we de omgeving opwaarderen."


Een ontwerpbureau legt de laatste hand aan een eerste schets van een mogelijke herinrichting.


"In elk van de drie deelgemeenten zal een overlegvergadering georganiseerd worden, om te horen wat de opmerkingen en suggesties van de inwoners zijn. Op deze manier kunnen we samen over deze projecten nadenken, om zo tot een algemeen gedragen ontwerp te komen", aldus schepen Vandevelde.


(VDT)