Kareelovenstraat wordt fietsstraat

V.l.n.r. burgemeester Marc Wijnants, Koen Mobaerts (directeur De Zandloper), Patrick Poffé(secretaris van de verkeerscommissie) en Ludo Pluymers (verkeerscommissie).
Bollen V.l.n.r. burgemeester Marc Wijnants, Koen Mobaerts (directeur De Zandloper), Patrick Poffé(secretaris van de verkeerscommissie) en Ludo Pluymers (verkeerscommissie).
Linter gaat haar eerste fietsstraat inrichten. Dat werd beslist op de gemeenteraad van eind oktober. Er werd gekozen voor de Kareelovenstraat in Wommersom, omdat die rechtstreeks toegang biedt tot de gemeentelijke basisschool De Zandloper.

In een fietsstraat blijft de automobilist welkom, maar past hij zijn rijgedrag aan de fietsers aan.


"Dit zal zeker ten goede komen aan de veiligheid van de schoolgaande kinderen", meent burgemeester Marc Wijnants (CD&V). "De aanzet voor de fietsstraat kwam er na het aangepast signalisatieplan voor de vernieuwing van de dorpskern van Wommersom. In dat plan wordt er extra aandacht besteed aan de veiligheid van de fietsers en voetgangers."


"Ik wil graag nog de voorzitter en secretaris van de verkeerscommissie Jonas Michiels en Patrick Poffé een pluim geven voor de realisatie van de fietsstraat."