Heide Linter neemt afscheid van Tom Petré

Marcel Denruyter, Pieter Lox, Tom Petré en Willy Lambert.
VDT Marcel Denruyter, Pieter Lox, Tom Petré en Willy Lambert.
De 32-jarige Tom Petré neemt na dertien jaar afscheid van zijn favoriete club Sporting Heide Linter. Zondag speelt hij om 15 uur zijn laatste wedstrijd op zijn geliefde grasmat. Vrienden en het clubbestuur willen dit niet zomaar laten passeren en organiseren na de thuiswedstrijd een spetterend afscheidsfeest met DJ Lodewijckx, waarop iedereen welkom is.

"Tom was zes jaar trainer bij de jeugd en ik mocht die jaren zijn trouwe afgevaardigde zijn", vertelt Marcel Denruyter.


"Met de miniemen speelde hij kampioen in het seizoen 2009-2010. Ik heb toch heel wat werk gehad om Tom van het veld te houden, want hij tijdens de wedstrijden stond hij meer op het veld dan er naast. Zo gedreven was hij."

Hard werken

Giel Minnart was al die jaren keeper van de ploeg van Tom. "Met Tom als trainer was het altijd leuk", zegt hij. "Maar er moest hard gewerkt worden, anders had je het geweten in de kleedkamer bij de rust. Streng maar rechtvaardig. Zo is Tom. We hebben heel veel mooie momenten samen beleefd als een grote vriendengroep zowel op het veld als er naast!"


Tom wil nu wat meer tijd nemen voor zijn gezin en werk. Bovendien hebben al die jaren voetbal ook zijn knieën geen deugd gedaan.

Mooie jaren

"Maar ik heb hier op Heide Linter steeds met veel plezier gevoetbald in een warme en vriendschappelijke omgeving", vertelt Tom zelf. "Ik zal die mooie jaren nooit vergeten en ik zeg nu geen vaarwel, want ik zal zeker nog regelmatig een bezoekje komen brengen."


Ook Kristof Ponsen en Christophe Solias spelen zondag hun laatste match op Heide Linter. Ook aan hen wordt hulde gebracht tijdens het afscheidsfeest. (VDT)