Donkere wolken houden fietsers niet weg van Fietseling

Tientallen fietsers beginnen vol goede moed aan de tocht.
Foto VDT Tientallen fietsers beginnen vol goede moed aan de tocht.
Ondanks de grijze regenwolken boven Linter kwam er toch een vijftigtal sportievelingen aan de start van de Fietseling.

De kranige dames Liliane Lenaerts (72) en Renilde Vandevelde (71) deinsden niet terug voor een druppeltje regen. "We fietsen wekelijks met zo'n zestien personen met de KVLV in Melkwezer op woensdagavond, waarbij we telkens een mooie rit van twintig kilometer of meer afleggen. Wanneer het dan eens regent, korten we ons een parcours in en drinken we er onderweg twee in plaats van eentje", zeggen de vrouwen lachend.


Schepen van Sport Linda Verdeyen (CD&V) mocht het startschot geven aan 's Hertogenhof en fietste zelf ook mee. "Dertig kilometer kan ik nog wel aan. Dat is ook het doel van de Fietseling: iedereen moet mee kunnen, jong en oud. Vandaar dat we de elektrische fietsen achteraan laten rijden, omdat het tempo niet te hoog mag liggen." Ook de 12-jarige Dorien Veldhaens en haar mama Véronique uit Melkwezer fietsten mee. "Het is niet de eerste keer dat we deelnemen en omdat de voorbije edities telkens bijzonder goed meevielen, zijn we ook vandaag weer opgedaagd."


De deelnemers maakten onderweg een tussenstop aan café Liliane en konden bij aankomst aan 's Hertogenhof smullen van een een drankje en een croque-monsieur uit het vuistje. (VDT)