Exclusief voor abonnees

‘Moeke’ Elisa Peremans zorgt al heel haar leven voor geplaatste kinderen: “Dankzij haar hebben we een tweede kans gekregen”

Moeke en haar 'zorg'-kinderen.
Vanessa Dekeyzer Moeke en haar 'zorg'-kinderen.
Er zijn in het Hageland heel wat mensen die dag en nacht onbaatzuchtig voor anderen in de weer zijn. Dat mochten wij ondervinden in onze gloednieuwe reeks ‘Merci voor de moeite’. Op onze oproep naar eventuele kandidaten voor de reeks, kregen we massaal veel nominaties binnen. Wij gingen wekenlang op bezoek bij de geselecteerde bijzondere mensen. Het werden stuk voor stuk warme verhalen, waaruit duidelijk blijkt dat de wereld nog niet om zeep is.  

Elisa Peremans (67), beter bekend als Moeke van het schoolhuis, zorgt al heel haar leven voor kinderen die door de jeugdzorg geplaatst zijn. Ondanks soms moeilijke periodes bleef ze geloven in een mooie toekomst voor de 39 kinderen, die langer dan twee jaar bij haar verbleven.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.