“Gemeenteraadsleden moeten op gelijke voet behandeld worden”

Eddy Ladang
VDT Eddy Ladang

De Open Vld fractie pleit ervoor om alle gemeenteraadsleden, meerderheid en oppositie, op gelijke voet te behandelen. “Dat is zoals de wetgeving het ook voorziet”, klinkt het. 

Concreet gaat het om infovergaderingen waarop een lokaal probleem behandeld wordt met inwoners van een deelgemeente of zelfs met inwoners uit een bepaalde straat. “Alle gemeenteraadsleden zijn verkozen met voorkeurstemmen uit alle deelgemeenten. Het is dan ook maar logisch dat ze betrokken worden bij oplossingen voor plaatselijke problemen”, zegt Open Vld fractieleider Eddy Ladang.

Als voorbeeld haalt Open Vld de ‘infovergadering Zandstraat’ op maandag 11 februari aan, waarop alleen de CD&V-gemeenteraadsleden uit Wommersom waren uitgenodigd. “De gemeenteraadsleden van de oppositie waren hierover niet op de hoogte gebracht. Onuitgenodigd naar een infovergadering gaan, is niet voor iedereen weggelegd”, aldus Eddy Ladang. “Wij pleiten er dan ook voor dat alle gemeenteraadsleden via email worden uitgenodigd en niet mondeling. Het bijwonen van infovergaderingen door gemeenteraadsleden blijft uiteraard vrijblijvend en zitpenningen zijn hiermee niet gemoeid.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.