Vijfde editie Matination strikt bekende Franse deejay Matt Sassari

Jens De Wit, Mathias Gys en Gilles Schepers van Matination aan het gemeentehuis waar het festival binnenkort zal doorgaan.
Benoit De Freine Jens De Wit, Mathias Gys en Gilles Schepers van Matination aan het gemeentehuis waar het festival binnenkort zal doorgaan.
Voor het vijfjarig jubileum van Matination pakt het festival uit met de Franse deejay Matt Sassari, geprezen door de grootsten in de house- en technowereld. Matination staat dit jaar volledig los van Lint Boetiek maar vindt wel nog steeds plaats in het park aan het gemeentehuis.

Het Lintse dansfestivalletje Matination is al aan zijn vijfde editie toe. “We zijn in vijf jaar sterk gegroeid, de allereerste editie vond nog plaats op het erg kleine terras van ontmoetingscentrum De Witte Merel”, zegt medeorganisator Gilles Schepers. “Het jaar nadien kregen we nog geen toestemming voor het gemeentepark dus zijn we naar het basketbalpleintje uitgeweken. Nog een jaar later kregen we opeens wel groen licht om onze tentjes aan het gemeentehuis op te stellen, met een discobar onder het terras. Pas de vierde editie hebben we een grote stap vooruit gezet met een grote tent en een volwaardig podium in het gemeentepark.”

Voordien werd Matination gelinkt aan Lint Boetiek, waarin de lokale zelfstandigen een hele maand in de bloemetjes gezet worden door het gemeentebestuur. “Nu valt het laatste feestweekend van Lint Boetiek tijdens het verkiezingsweekend en dat wilden we liever niet. Het weekend voordien was perfect voor Matination. Er is eigenlijk nooit gesproken met het gemeentebestuur om het event terug te koppelen aan Boetiek.”

Gratis

“Of het niet bijzonder is dat een gemeentelijk evenement zich wilde koppelen aan een house- en technofeest? Ja, misschien wel. Dat is ook zo bijzonder aan Matination, het speelt zich overdag af en het is volledig gratis. Daardoor komen ook gezinnetjes of oudere mensen wel eens een kijkje nemen. Niet echt het doelpubliek dat je verwacht bij techno, maar des te leuker.”

Matination Outdoor vindt plaats op zaterdag 18 mei vanaf 14u. Naast gevestigde waarden in de Belgische clubscene DJ Prinz, Don Cabron, Delafino en Smos spelen ook medeorganisatoren JackJazz en Juan Perez ten dans. Blikvanger van het weekend is de Franse deejay Matt Sassari, onder de vleugels genomen door internationale topnamen zoals Carl Cox, Adam Beyer en Dubfire.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.