Schepenambten nu ook officieel bekend

Harry Debrabandere (N-VA) blijft burgemeester tot aan zijn pensioen eind 2021.
rv Harry Debrabandere (N-VA) blijft burgemeester tot aan zijn pensioen eind 2021.
De verdeling van de schepenambten in Lint is al een dikke twee weken bekend maar het bestuur komt nu ook met de officiële bekendmaking naar buiten en meer details. Burgemeester Debrabandere (N-VA) zal in 2022 de fakkel overdragen aan partijgenoot Rudy Verhoeven.

Het is al eventjes bekend maar het bestuur van Lint kwam woensdagavond ook met een officieel schrijven naar buiten over hoe het schepencollege er vanaf januari zal uitzien. Daarin staan geen verrassingen, wel meer details. Zoals eerder bekend gaat huidig burgemeester Harry Debrabandere (N-VA) eind 2021 met pensioen. Op 1 januari 2022 zal zijn burgemeesterssjerp overhandigd worden aan partijgenoot Rudy Verhoeven, huidig OCMW-voorzitter.

De burgemeester zal de komende zes jaar bevoegd zijn over politie en veiligheid, brandweer, burgerlijke stand, patrimonium, burgerzaken, algemeen beleid, communicatie, burgerbegroting, gemeentelijke vernieuwing en feestelijkheden.

Tot hij burgemeester wordt, zal derde schepen Rudy Verhoeven de bevoegdheden ruimtelijke ordening, woonbeleid, vastgoedbeleid, stedenbouw en mobiliteit dragen. Oud-burgemeester en eerste schepen voor CD&V, Stanny Tuyteleers, krijgt openbare werken, klanten- en ombudsdienst, ICT, financiën en begroting, woonzorgcentrum en dienstencentrum, vrijwilligerswerk, sociaal wonen, erediensten en senioren in zijn portefeuille.

Alice Bruno wordt tweede schepen voor N-VA met als belangrijkste taken lokale economie, toerisme, kinderopvang, jeugd, sport en recreatie, onderwijs, cultuur en bibliotheek. Vierde schepen Caroline Van der Heyden (CD&V) wordt naast voorzitter van het bijzonder comité bevoegd voor sociale zaken, beter gekend als OCMW-voorzitter, ook bevoegd over sociale zaken, welzijn, wijkbeleid en -ontwikkeling, ontwikkelingssamenwerking, milieu, natuur, energie, klimaat en landbouw.

Zoals eerder bekend verlaat huidig N-VA-schepen Wouter Verbeeck het lokaal bestuur. Hij zal terug voltijds gaan werken op het provinciaal kabinet van gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) waar hij zich vooral met mobiliteit zal bezighouden. “Wij willen Wouter uitdrukkelijk bedanken voor zijn harde werk van de afgelopen jaren en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan”, klinkt het bij N-VA.

Voor N-VA zullen verkozenen Annemie Janssens, Malika De Prins, Rina Cox en Hans Devriese ook in de gemeenteraad zetelen. Janssens wordt voorzitter van de gemeenteraad en Devriese fractieleider voor N-VA. Voor CD&V neemt Georges Nagels de taak als fractieleider op zich en ook Jo Genbrugge zal zetelen voor CD&V. Het kartel Groen-sp.a en Vlaams Belang haalden elk een extra zetel na de verkiezingen en zullen met vier en twee zetels plaatsnemen op de oppositiebanken. Ook Open Vld neemt daar plaats met twee zetels.

De komende weken wordt het bestuursakkoord gefinaliseerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.