Ropeskippingkampioen trapt sportseizoen af

TOETERS, BELLEN EN BEKERS AAN DE WITTE MEREL

De meisjes van het ropeskippingteam halen alles uit de kast.
Laenen De meisjes van het ropeskippingteam halen alles uit de kast.
Met een groot feest is gisteravond het officiële startschot gegeven van het Lintse sportseizoen. De vernieuwde sporthal aan De Witte Merel was afgelopen zomer al ingehuldigd. Wereldkampioen ropeskipping Klaas Van Mechelen (20) werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.

De nieuwe sporthal aan ontmoetingscentrum De Witte Merel in Lint staat al twintig jaar op het programma maar afgelopen zomer was het eindelijk zover. Het huidig bestuur ging in 2013 van start met een participatieproject met de gemeentelijke sportraad, de betrokken sportverenigingen en de buurtbewoners.


De nieuwe sporthal is niet meer afhankelijk van de openingsuren van De Witte Merel, waardoor er veel meer gesport kan worden. Bovendien kunnen theatervoorstellingen, sportevenementen of trainingen voortaan ook tegelijkertijd plaatsvinden. Ook zijn er nieuwe verenigingen welkom zoals het ropeskippingteam, dat voor het eerst gebruik maakt van gemeentelijke infrastructuur. Zij gaven gisteren een indrukwekkende demo.

Wereldkampioen ropeskipping Klaas Van Mechelen (20) kreeg de beker voor dé sportprestatie van het jaar.
Laenen Wereldkampioen ropeskipping Klaas Van Mechelen (20) kreeg de beker voor dé sportprestatie van het jaar.

Goud in Shanghai

"Ook het volleybalteam, de badmintonners en de turnking lieten gisterenavond aan de Lintenaar zien wat ze in hun mars hebben", straalt sportschepen Alice Bruno (N-VA). "Voorts hebben we extra aandacht gegeven aan de meest indrukwekkende sportprestaties van Lintenaren of atleten die verbonden zijn aan clubs uit Lint. De prijs voor dé beste prestatie ging naar de twintigjarige Klaas Van Mechelen, onze kersverse wereldkampioen ropeskipping."


Begin augustus haalde Van Mechelen goud op het wereldkampioenschap ropeskipping in de categorie Freestyle 15+ in het Chinese Shanghai. Hij startte zijn carrière bij het Lintse ropeskippingteam Jump 'n Joy en stapte later over naar de Schotense club Rivierenhof. In 2011 werd hij Belgisch kampioen en drie jaar later behaalde hij in teamverband het Europees goud. Sinds een dikke maand kan hij dus ook de wereldtitel op zijn palmares zetten.


Aan de noordzijde van de sporthal zorgen enorme glaspartijen voor een connectie tussen de sporters en de open ruimte aan de Lindenlei.


"Die ziet er nu nog niet zo aantrekkelijk uit omdat het gras nog maar net gezaaid is", besluit schepen Bruno. "We hebben net een buurtvergadering achter de rug om de bestemming van die open ruimte in te vullen. Daaruit is een petanquebaan gerold en een natuurlijk glooiend amfitheater, voor bijvoorbeeld vertellingen of voorstellingen van scholen. Iedereen is er natuurlijk welkom."