Niet verwonderlijk dat buren klaagden over wietgeur: politie vindt 2.400 cannabisplanten in loods

De wagens zonder nummerplaten voor de loods moesten wellicht de indruk wekken dat de loods gebruikt werd als garage.
Benoit De Freine De wagens zonder nummerplaten voor de loods moesten wellicht de indruk wekken dat de loods gebruikt werd als garage.
De lokale politie heeft dinsdag een plantage van 2.400 cannabisplanten ontdekt in een loods in de Bossenstraat. Vijf Albanezen die de planten aan het oogsten waren, zijn opgepakt. Woensdag werd een zesde verdachte gearresteerd. Zeven jaar geleden werd in dezelfde loods al een omvangrijke plantage ontmanteld. Opvallend: de politie kwam de daders op het spoor toen buren klaagden over een indringende wietgeur.

Het onderzoek van de recherche van de lokale politiezone HEKLA werd in gang gezet nadat buurtbewoners een doordringende cannabisgeur merkten rondom de loods in de Lintse Bossenstraat. Dinsdag ging de politie over tot actie en viel ze de loods binnen. Vijf Albanezen tussen 21 en 43 jaar werden op heterdaad betrapt tijdens het oogsten van maar liefst 2.400 cannabisplanten. Ze werden meteen meegenomen. Woensdag werd nog een zesde verdachte gearresteerd die aan de plantage gelinkt kont worden. Ze mogen het alle zes gaan uitleggen aan de onderzoeksrechter.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe lang de plantage al actief was en hoeveel keer er al geoogst kon worden. In 2012 viel de politie al binnen in dezelfde hangar en ook toen werd er een omvangrijke plantage aangetroffen. Toen ging het niet om Albanezen maar Vietnamezen. Ook de Deense huurder van de loods werd toen gearresteerd. Er werden celstraffen tot drie jaar uitgesproken.

De drugs werden vernietigd en de loods werd verzegeld door de politie.

De loods werd verzegeld door de lokale politie.
Benoit De Freine De loods werd verzegeld door de lokale politie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.