Meerderheid Lint wil zich niet aansluiten bij statiegeldalliantie

Schepen voor Milieu Caroline Van der Heyden (CD&V) wilde op de gemeenteraad niet meegaan in het voorstel van gemeenteraadslid Kristin Goossens (Groen-sp.a).
RV Schepen voor Milieu Caroline Van der Heyden (CD&V) wilde op de gemeenteraad niet meegaan in het voorstel van gemeenteraadslid Kristin Goossens (Groen-sp.a).
De Linste oppositiepartij Groen-sp.a wil dat de gemeente zich aansluit bij de statiegeldalliantie, een beweging die druk uitoefent op hogere overheden om statiegeld in te voeren op plastic flessen en aluminium. Coalitiepartijen N-VA en CD&V stemden tegen.

Op de afgelopen gemeenteraad diende gemeenteraadslid Kristin Goossens, van de groene fractie van het kartel Groen-sp.a, een voorstel in om de gemeente Lint te laten toetreden tot de statiegeldalliantie. “De toetreding tot de alliantie betekent niet dat Lint onmiddellijk statiegeld zal invoeren op petflessen en aluminium”, benadrukt Goossens. “Omringende gemeenten zoals Hove, Boechout, Kontich, Edegem, Mortsel, Boom en Ranst zijn al aangesloten. De tijd voor Lint is intussen ook rijp.”

“Als bewezen zou zijn dat de invoering van statiegeld op pet en aluminium, het zwerfvuil zou tegengaan, was het al lang ingevoerd”, reageert Caroline Van der Heyden (CD&V), schepen voor Milieu. “Jammer genoeg is dat niet het geval. De cijfers van OVAM bewijzen zelfs dat Vlaanderen niet moet onderdoen op vlak van plasticrecyclage ten opzichte van landen die het statiegeld wel hebben ingevoerd.”

“Waarom neemt CD&V Lint een ander standpunt in dan de huidige en vorige Vlaamse ministers van milieu, allebei van CD&V? Dat is alweer typisch ‘tsjeverij’”, sneert Groen-sp.a.

Het bestuur reageerde dat de Vlaamse beslissing over het al dan niet invoeren op statiegeld voor pet en aluminium nog niet genomen is.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.