Matination ziet bezoekersaantal verdubbelen en wil meer: “Tijd voor écht grote namen op affiche”

“Het was een zeer goede editie van Matination dit jaar,” vertelt organisator Gilles Schepers, “We schatten dat we zo’n 700 tot 800 bezoekers hebben gehad, wat een verdubbeling is in vergelijking met vorig jaar.” 

Reden van de grote opkomst is volgens Gilles het goede weer, maar ook de komst van de bekende Franse dj Matt Sassari. “Zo's naam geeft je festival toch meteen meer cachet en zal ongetwijfeld extra publiek hebben aangetrokken.” Maar ook de lokale dj’s wil Gilles allerminst onderschatten. “Enkele  gevestigde waarden in de Belgische clubscene, zoals DJ Prinz, Don Cabron, Delafino en Smos hebben hun waarde in de muziekwereld bewezen.”

Als het van de organisatie afhangt komt er volgend jaar een nieuwe editie van Matination. “Binnen dit en drie weken zitten we samen met het gemeentebestuur van Niel om deze editie te evalueren. Als het van ons afhangt, komt er een zesde editie en zouden we graag nog een tandje bijsteken.” Dat betekent meer volk aantrekken. “Al moeten we dan wel de huidige opstelling herbekijken. Maar we willen volgend jaar vooral inzetten op meer bekende namen en dat betekent dat het budget naar boven zal moeten. De komende weken zal duidelijk worden wat er kan en wat niet,” besluit Schepers.

In de namiddag is Matination vooral erg gezellig. ‘s Avonds komt het feestje pas echt op gang.
Klaas De Scheirder In de namiddag is Matination vooral erg gezellig. ‘s Avonds komt het feestje pas echt op gang.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.