Lints armbandenmerk Gemini wil wereld veroveren met luxelijn voor mannen

Gemini
Gemini Gemini
Het Lintse armbandenmerk Gemini verovert stilaan de wereld. Het merk startte in 2013 als pionier met armbanden voor mannen en kan vandaag al pronken met een jaarlijkse verkoop van 150.000 exemplaren. Dit jaar mikt het bedrijf op een omzet van 2 tot 3 miljoen euro en wil het internationaal doorbreken met een luxelijn.

Luxueuze armbanden voor mannen op de markt brengen. Dat was het idee van Arne Schelkens uit Lint. Een gewaagde sprong maar wel eentje die goed scoort. Want het armbandenmerk Gemini kan heel wat mensen bekoren. In zes jaar tijd groeide Gemini uit tot een KMO met armbanden die wereldwijd in de smaak vallen. In 2019 zet het verder in op export met 50 nieuwe verdeelpunten waaronder 35 in België en 5 in Parijs. Ook worden er nieuwe landen aan de exportlijst toegevoegd en loopt de teller op tot meer dan 40 landen wereldwijd.

“We zijn met Gemini klaar voor de volgende stap: internationalisering. We ondertekenden distributiecontracten met onder andere Slovenië, Marokko en Italië. Het gaat razendsnel nu. Je kan onze armbanden al vinden van Canada over Dubai tot in Oman. Je kan het zo gek niet bedenken”, aldus Arne Schelkens, zaakvoerder van Gemini.

Het jonge merk startte in 2013 als pionier met armbanden voor mannen en stampte in geen tijd een breed distributienetwerk uit de grond. Met ondertussen al 350 Belgische verkooppunten en meer dan 1.000 verdeelpunten wereldwijd. Iedere gezette stap bouwt verder op het succes van de parelarmbanden, waarvan er jaarlijks 150.000 exemplaren over de toonbank gaan. 

Gemini
Gemini Gemini

Luxelijn is gat in de markt

In 2019 mikt het bedrijf bovendien op een omzet van 2 à 3 miljoen euro dankzij de uitbouw van een nieuw segment: luxueuze armbanden. “We zijn ondertussen al zes jaar bezig in België en voelden dat er ruimte was om een nieuw segment aan te boren. Vandaar Gemini Exclusive. Terwijl we wereldwijd met de Gemini Bracelets ons distributienetwerk verder uitbouwen, verruimen we in de landen waarin we al een sterke basis hebben ons aanbod met de luxelijn”, vertelt Schelkens.

Gemini Exclusive zijn armbanden vervaardigd uit vijf kostbare en zeldzame steensoorten met vormen en kleuren die je onmogelijk kan imiteren. “De natuurstenen komen van over de hele wereld. Van Madagascar over Myanmar tot Arizona. Iedere armband is uniek en komt dan ook met een certificaat van echtheid en met een verhaal over hun origine en de betekenis van de natuursteen.” 

Het populaire Belgische armbandenmerk bouwt met de internationalisering en nieuwe collectie verder op het succes van de Gemini Bracelets. Voor alle armbanden werkt Gemini samen met lokale partners om het merk globaal uit te bouwen. De hele collectie wordt vervaardigd in sociale ateliers in Hasselt, Lier en Wallonië. Een initiatief waarvoor ze in 2018 van Unizo de Provinciale Handmade in Belgium Award kregen.

Gemini
Gemini Gemini
Arne Schelkens
Wim Vanderwegen Arne SchelkensReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.