Lint Boetiek zet tuinaannemers en bloemenwinkels in de kijker

Schepenen Geert Verhulst, Monique Van Den Brande en Wouter Verbeeck stellen het programma voor.
Foto De Freine Schepenen Geert Verhulst, Monique Van Den Brande en Wouter Verbeeck stellen het programma voor.
Voor het tweede jaar op rij wordt de maand mei in Lint omgetoverd tot 'Lint Boetiek'. Na de kapperszaken in 2014 worden nu de professionele tuinaannemers en de bloemenzaken centraal gezet. "'Lint Boetiek' is een toeristisch-economisch evenement om onze middenstand te ondersteunen", vertelt Wouter Verbeeck (N-VA), schepen voor Lokale Economie.

Met de themamaand wil het gemeentebestuur de dorpskern weer aantrekkelijk maken voor handelaars. "We willen de leegstand in onze gemeente aanpakken. Dit is een werk van lange adem maar we hebben het afgelopen jaar veel winkels gehad die binnen Lint zijn verhuisd. Dat is een goed teken want de handelaars blijven in onze gemeente en de Koning Albertstraat heeft zo meer winkels gekregen."


Met het gekozen thema wordt Lint voor een maand omgetoverd tot een grote tuin. "Onze tuinaannemers gaan een dorpstuin aanleggen voor de inkom van de kerk. De winkeletalages worden dan weer versierd met bloemen. De eerste Lint Boetiek is in de smaak gevallen, want alle handelaars doen nu mee", besluit Verbeeck.


De hele maand door zijn er activiteiten. "Iedere zaterdag worden horecazaken en hun klanten verrast met muziek en theater. Op 15 mei vindt de Meimarkt plaats en komt De Smaakcaravan. Ook werken we mee aan het Meifeest van het Opvangcentrum Meihof", voegt Geert Verhulst (sp.a), schepen voor Feestelijkheden, er aan toe.


"Ook de 'Dag van het Park' valt nu ideaal met ons thema. Dit zal de afsluiter zijn op 31 mei. Sommige zaken lopen nog door zoals de Groene vingersroute om groen Lint per fiets te ontdekken. Buurten die zich inspannen voor een onderhoudsvriendelijke wijk, maken in 2017 kans op een verrassing", legt milieuschepen Monique Van Den Brande (Groen) nog uit. (FSL)