Gemeenteraad legt eed af in Lint

Caroline Van der Heyden (CD&V) legt de eed af als schepen voor vorig en nieuw burgemeester Harry Debrabandere (N-VA).
Benoit De Freine Caroline Van der Heyden (CD&V) legt de eed af als schepen voor vorig en nieuw burgemeester Harry Debrabandere (N-VA).
Met Caroline Van der Heyden (CD&V) telt het nieuwe schepencollege van Lint slechts één nieuwkomer. Maandagavond legde de volledige nieuwe gemeenteraad de eed af. Naast Van der Heyden zetelt ook oud-burgemeester Tuyteleers voor CD&V als schepen. Burgemeester Debrabandere en schepenen Bruno en Verhoeven blijven voor N-VA op post.

Meteen na de verkiezingen bleek dat vorig coalitiepartner Groen-sp.a gewipt werd door winnaar N-VA van burgemeester Harry Debrabandere. Daardoor verhuisden ex-schepenen Hans Verreyt en Geert Verhulst maandagavond op de installatievergadering in het gemeentehuis naar de oppositiebanken.

Dat ten voordele van CD&V, dat twee schepenen kan afvaardigen in het college. Oud-burgemeester Stanny Tuyteleers zetelt opnieuw als schepen en zal zich buigen over financiën en openbare werken. Zijn partijgenoot Caroline Van der Heyden is de enige nieuwkomer als schepen en heeft cultuur en milieuzaken in haar portefeuille en is nieuw voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Burgemeester Debrabandere doet er nog vier jaar bij en gaat dan op pensioen. Zijn sjerp zal naar partijgenoot Rudy Verhoeven gaan, ex-OCMW-voorzitter die de komende vier jaar als eerste schepen bevoegd zal zijn voor ruimtelijke ordening en mobiliteit. Alice Bruno blijft ook voor N-VA op post voor sport, jeugd en sociale zaken.

Ex-schepen Wouter Verbeeck (N-VA) liet eerder al weten uit de lokale politiek te stappen. Hij is voltijds beginnen werken voor het provinciaal bestuur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.