Burgemeester: "Brandweerkazerne opent deze zomer"

De nieuwe brandweerkazerne van de zone Rand afdeling Lint in de Van Putlei zal heel snel in gebruik worden genomen. Dat zegt burgemeester Harry Debrabandere (N-VA) als reactie op een kritisch artikel in het krantje van de plaatselijke Open Vld.

In de publicatie kaart Open Vld aan dat de opening van de kazerne al lang aansleept - initieel was de verhuizing gepland voor februari - en dat de locatie ook niet goed gekozen is. De brandweerwagens zullen er volgens Open Vld veel hinder hebben van geparkeerde auto's.

Stroom en water

"De brandweerkazerne zal zeker deze zomer nog openen. Het brandweerkorps heeft al voorbereidingen getroffen en kan in één dag verhuizen. De nieuwe binnenvloer is uitgedroogd en de parking is klaar. Vooral de aansluitingen van de elektriciteit en het water laten nog op zich wachten. Die voorbereideingen en de verhuisoperatie zelf zijn in handen van de zone Rand, niet van de gemeente. Ik hoop dat er de komende dagen een datum voor de opening wordt vastgelegd", zegt Debrabandere.


De gemeente bracht op de weg voor de inrit wel al gele lijnen aan om aan te geven waar wagens nog mogen parkeren. "We zullen dat opvolgen en nagaan of die ingreep voldoende zal zijn."

Technische dienst

De twee nieuwe wagens die de brandweerzone aankocht, zullen ook meteen naar de nieuwe voorpost in Lint gaan. Het gebouw in de Van Putlei werd al in maart 2015 aangekocht om dienst te doen als nieuwe brandweerkazerne.


Na de verhuizing van de brandweer zal Lint de voormalige kazerne aan het Lerenveld ombouwen voor haar technische dienst. "De nodige metingen zijn intussen uitgevoerd. Binnenkort starten we met de planning. Het is niet omdat we met de gemeente Hove gaan onderzoeken of we onze technische diensten nauwer kunnen samenwerken dat we die ruimte niet meer nodig hebben", besluit de burgemeester. (FSL)