Roel Leemans (Activ’) wordt gemeenteraadvoorzitter in Linkebeek

Roel Leemans van Activ' wordt de nieuwe gemeenteraadvoorzitter in Linkebeek.
Mozkito Roel Leemans van Activ' wordt de nieuwe gemeenteraadvoorzitter in Linkebeek.
Een coalitie heeft Linkebeek nog niet, maar Vlaming Roel Leemans van Activ’ zal wel voorgedragen worden als gemeenteraadsvoorzitter. 

Het was Link@venir, sinds de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in Linkebeek, die voorstelde om Leemans te bombarderen tot gemeenteraadsvoorzitter. “Het is een teken van vertrouwen”, zegt hij daar zelf over. “Ik heb er goed over nagedacht omdat ik als Vlaming niet tussen twee vuren wil staan wanneer in de gemeenteraad het communautaire opnieuw de bovenhand zou halen. Maar ik merk dat er bij alle verkozenen de wil is om dat communautaire achterwege te laten.”

De voordrachtsakte werd intussen ingediend, al blijft het nog afwachten wie deel zal uitmaken van de nieuwe meerderheid. Zowel Link@venir als Ensemble LKB Samen hebben rechtstreekse verkozenen in het schepencollege. Link@venier kondigde aan om volgende week opnieuw te praten, zodat op de installatiegemeenteraad van 7 januari ook meteen een nieuwe burgemeester de eed kan afleggen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.