Linkebeek heeft eisenpakket klaar voor grote GEN-werf die nu eindelijk in zicht komt

Premier Charles Michel en federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) mochten samen de heropstart vieren van de GEN-werf eind vorig jaar. Maar Linkebeek hoopt wel dat er rekening gehouden wordt met de bezorgheden van het dorp.
Mozkito Premier Charles Michel en federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) mochten samen de heropstart vieren van de GEN-werf eind vorig jaar. Maar Linkebeek hoopt wel dat er rekening gehouden wordt met de bezorgheden van het dorp.
Linkebeek maakt een eisenpakket over aan Infrabel voor de grote werken die er plaats zullen vinden aan de spoorlijn 124 voor het Gewestelijk Expresnet (GEN).

Het aantal sporen zal er verdubbelen van twee naar vier en enkele maanden geleden werd de doorstart voor de werf aangekondigd. Er worden nieuwe vergunningen aangevraagd nadat eerdere pogingen verzandden in verschillende procedures. Op initiatief van gemeenteraadslid en schepen Marco Schetgen (Link@venir) werd een motie goedgekeurd door de raad waarbij gevraagd werd om maximaal rekening te houden met het milieu. Linkebeek wil ook dat de geplande fietssnelweg aan de rechterkant van de spoorlijn richting Brussel komt te liggen om de impact op de natuur, maar ook op de inwoners te beperken. Sommigen moeten namelijk onteigend worden om de aanleg van de fietssnelweg mogelijk te maken. Het gemeentebestuur pleit ook nog voor een werkgroep die het grote project kan opvolgen en waar het in de gemeente dus ook afgevaardigden heeft zitten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.