Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Lindenlaanschool heropent deuren, maar nog altijd 80 leerlingen in quarantaine

BeverenDe Lindenlaanschool in Beveren heeft maandag de deuren heropend na een week gesloten geweest te zijn door een corona-uitbraak. Vrijdag werden de bijna 300 lagereschoolkinderen en alle medewerkers op corona getest. In totaal blijken er zo’n tachtig onder hen besmet met het coronavirus.

  1. Roeselaars Kersthuisje steekt tweeling met spierziekte muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekindjes SMA hebben, viel me heel zwaar”
    PREMIUM
    Roeselare

    Roeselaars Kersthuis­je steekt tweeling met spierziek­te muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekind­jes SMA hebben, viel me heel zwaar”

    Senne Debaene en Cindy Declercq openen op dinsdag 7 december om 16.30 uur stipt het kerstseizoen met het ontsteken van de lichtjes van het Roeselaarse Kersthuisje langs de Mandellaan. Door de coronaperikelen kan het koppel niet uitpakken met grootse nieuwigheden, maar via hun tijdelijke radiozender voor passerende automobilisten brengen ze wel een heel bijzondere boodschap. “Met één specifiek liedje willen we m’n petekindjes Sibren en Thorben (4) bij wie SMA, dezelfde ziekte als van baby Pia, werd vastgesteld, een hart onder de riem steken”, zegt Senne.