Vandalenstreken in sporthal

Onder meer deze tekening met een hakenkruis is gevonden op de parkeerplaats.
Foto Vanderveken Onder meer deze tekening met een hakenkruis is gevonden op de parkeerplaats.
Een groep vandalen heeft zondagnacht vandalenstreken uitgehaald in sporthal Balsakker. Ze forceerden wat deurtjes en kasten en spoten bovendien brandblusapparaten leeg op de sportvloer en op materiaal van onder meer gymnastiekvereniging Elegantia. In sporthal Brulens in Gierle geraakten de daders niet binnen. De gemeente gaat camera's plaatsen.

Toen de verantwoordelijke van sporthal Balsakker maandagmorgen de deuren ging openen, stelde hij meteen vast dat er iets niet klopte. "De daders hebben een deur geforceerd en hebben verscheidene brandblusapparaten leeggespoten", vertelt schepen van sport Kris Breugelmans (CD&V). "Vooral in de berging en op de sportvloer zelf hebben ze huisgehouden. Ze hebben ook verscheidene kasten opengebroken, maar ze hebben niets meegenomen. We vermoeden dat het puur om vandalenstreken gaat."

Hakenkruisen

Buiten is eveneens schade aangericht. "Op het aanpalende voetbalveld van KFC Lille is een brandblusser teruggevonden, net als op het skateterrein", vervolgt Breugelmans. "Daar zijn bovendien met een soort van krijtsteen tekeningen aangebracht, zoals hakenkruisen. Die hebben we gelukkig snel kunnen verwijderen. We gaan nu camera's plaatsen."

Toernooi

Ook voor turnvereniging Elegantia was het even schrikken. De vereniging organiseert komend weekend een internationaal toernooi. "Onze spiegels zijn door het product (uit de brandblustoestellen, red.) geraakt, maar we hopen dat ze nog bruikbaar zijn", reageert Bert Van Leemputte van Elegantia, tevens voorzitter van de sportraad. "De training van maandag is in duigen gevallen, maar voor de rest van de week is er normaal geen probleem en ons toernooi kan doorgaan." (VTT)