Pakkend afscheid van Davy Verlooy (40)

BOUWVAKKER STIERF ONDER INGESTORTE STELLING AAN CENTRAAL STATION

In het funerarium van Lichtaart hebben familie en vrienden Davy Verlooy uit Lille vaarwel gewenst. De 40-jarige bouwvakker kwam om het leven toen op 24 oktober een enorme stelling naast het Centraal Station in Antwerpen

instortte. "We zorgen voor je oogappels Elenie en Aline", zei zijn diepbedroefde zus Kim.

Davy Verlooy (40) was een warmhartige familieman, zo bleek uit zijn afscheidsdienst in het funerarium van Lichtaart. Honderden vrienden, familie, kenissen en collega's woonden de plechtigheid bij.

'Hey Pa' van Niels Destadsbader weerklonk door de aula bij het binnenkomen. Zijn kinderen waren dan ook zijn alles.

Als eerste nam Kathy Smits van bouwfirma Smits, waarvoor Davy werkte, het woord. Ze sprak niets dan lovende woorden.

"Davy werkte al 10 jaar bij ons. Dit doet zeer veel pijn. Zijn collega's zijn aangeslagen en kunnen het nog altijd niet begrijpen. Davy was een zeer goede metser, maar ook een heel warme mens. Hij stond altijd klaar voor zijn kinderen."

Samen naar Lierse

Ook Kim, de zus van Davy had nog wat laatste woorden voor haar broer.

"Het ongeval gebeurde zo plots, ik ben helemaal verslagen, ik heb je hier niet kunnen tegen beschermen. Ik heb zoveel mooie herinneringen. Ik keek naar je op. Jij ging BMX-rijden, dus moest en zou ik dat ook doen. We gingen samen voetballen, je was de beste trainer die ik me kon wensen. Later gingen we ook samen naar het voetbal, we waren vurige supporters van Lierse. Je leerde me ook alles over vissen. Elke keer kon ik je weer overhalen om mijn visvoer klaar te maken."

Kim beloofde Davy ook om mee te zorgen voor zijn oogappels Elenie en Aline. Kim schreef ook hoe deze gebeurtenis hun ma en pa een machteloos gevoel geeft. Ter nagedachtenis van hun goede band als broer en zus werd 'Onvoorwaaderlijk Wij' van Clouseau gespeeld.

Oorzaak nog onbekend

De oorzaak van het ongeval waarbij Davy het leven liet, is nog niet bekend. Ook over de toestand van zijn zwaargewonde collega zijn geen verdere details. Vermoedelijk is het ongeval te wijten aan een te groot aantal bakstenen op de stelling.

De werken in Antwerpen werden uitgevoerd door de firma Cordeel uit Temse. Voor de afwerking werkte ze met in onderaanneming met de firma Smits uit Oelgem, waarvoor Davy werkte.

Een lange rij familie en vrienden aan het funerarium in Lichtaart.
Vanderveken Een lange rij familie en vrienden aan het funerarium in Lichtaart.
Davy met zijn dochtmrs Elenie en Aline.
Repro Peter Vanderveken Davy met zijn dochtmrs Elenie en Aline.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.