Nieuwe zorgcampus op site oude pastorie opent de deuren

Gasten in Het Trefpunt, dat een ontmoetingsplaats moet worden, ook voor verenigingen.
Foto Ton Wiggenraad Gasten in Het Trefpunt, dat een ontmoetingsplaats moet worden, ook voor verenigingen.
De site rond de oude pastorie van Gierle in de Kloosterstraat is omgetoverd tot een zorgcampus. In de oude pastorie zelf is een dagopvang voor ouderen. Daarachter zijn veertien seniorenflats verrezen en naast de opvang ligt Het Trefpunt, dat gebruikt kan worden door verenigingen. De site wordt vrijdagavond officieel geopend. Zaterdag is er een opendeurdag.

De pastorie werd de voorbije maanden flink onder handen genomen. In het pand zitten voortaan enerzijds Cado, een dagopvangcentrum voor zorgbehoevenden uit Lille en omgeving, en Het Trefpunt, waar verengingen gebruik van kunnen maken. "De bezoekers van de dagopvang kunnen rekenen op professionele zorg en een leuke en zinvolle dagbesteding zoals samen spelletjes spelen of eens een uitstap maken", vertelt OCMW-voorzitter Wim Peeters.

14 seniorenwoningen

"Je kan kiezen om een hele dag te komen, maarhet staat iedereen vrij om te komen en gaan wanneer het hen past. Zo kunnen we een dag of een paar dagen per week de taak van de mantelzorgers overnemen."


In hetzelfde gebouw zit ook Het Trefpunt. "Het is de bedoeling dat het uitgroeit tot een echte ontmoetingsplaats", vertelt Peeters. "Overdag worden er ontmoetingsmomenten georganiseerd en 's avonds kan je er als vereniging bijvoorbeeld vergaderen. We hebben er nu op maandagvoormiddag ook een peuterspeelpunt. Op donderdagnamiddag van 14 tot 16 uur wordt het Trefpunt uitgebaat door Het GielsBos."


Tenslotte zijn er achter de oude pastorie ook nog veertien gloednieuwe seniorenwoningen. Bewoners kunnen er beroep doen op de dienstverlening van het OCMW, maar dat is geen verplichting. (VTT)