Lille, Wechelderzande, Gierle en Poederlee hangen vlaggen met oud wapenschild uit

Burgemeester Marleen Peeters en schepenen Luc De Backer, Tom Kersemans en Chiel Danckers poseren met de verzamelvlag met de vier wapenschilden. Aan de oude gemeentehuizen wapperen vlaggen met de individuele wapenschilden.
Gemeente Lille Burgemeester Marleen Peeters en schepenen Luc De Backer, Tom Kersemans en Chiel Danckers poseren met de verzamelvlag met de vier wapenschilden. Aan de oude gemeentehuizen wapperen vlaggen met de individuele wapenschilden.
Het oude wapenschild van Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande wappert voortaan aan de oude gemeentehuizen. Het bestuur wil benadrukken dat elk dorp haar eigenheid moet bewaren.

Tijdens de grote fusiegolf eind jaren 70 werden de gemeenten Lille, Gierle, Wechelderzande en Poederlee samengevoegd tot Lille. Daarmee ging een stukje eigenheid verloren, maar het gemeentebestuur wil daar iets aan doen. Sinds dit weekend wapperen aan de oude gemeentehuizen vlaggen met daarop de vier wapenschilden van vroeger. 

“Vier dorpen met een eigen traditie, eigen troeven en vooral geweldige mensen”, zegt schepen Tom Kersemans (N-VA). “Ja we wonen in de gemeente Lille, maar dat betekent niet dat je als inwoners niet fier mag zijn op je eigen dorp. Lille, dat zijn vier sterke dorpen.”

De gemeente heeft ook vlaggen met het wapenschild ter beschikking voor verenigingen die er tijdens evenementen gebruik van willen maken. Zo kan die vlag trots wapperen naast de vlag van de gemeente.

Gemeente Lille
Het gemeentehuis van Poederlee.
Gemeente Lille Het gemeentehuis van Poederlee.
Het gemeentehuis van Wechelderzande.
Gemeente Lille Het gemeentehuis van Wechelderzande.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.