Inwoners brengen trage wegen in kaart

Inwoners Lille brengen trage wegen mee in kaart
Vanderveken Inwoners Lille brengen trage wegen mee in kaart

In Lille zijn er heel wat mooie, maar vaak ongekende trage wegen. Begin 2018 ging de gemeente samen met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete van start met een project om deze wegen beter bekend te maken. Hiervoor kon de gemeente rekenen op de hulp van de inwoners.

Trage wegen worden voornamelijk gebruikt door wandelaars, fietsers en landbouwers. Vaak zijn deze wegen een snelle verbinding om naar school of het werk te fietsen, of loopt er een mooie wandeling. Gezien iedereen deze wegen wel eens gebruikt heeft iedereen er ook baat bij dat deze trage wegen goed onderhouden worden.

Veel van deze wegen zijn ondertussen afgesloten door onvoldoende onderhoud. Met dit project wil de gemeente hier verandering in brengen. Inwoners kregen de kans om op een interactieve manier mee te kijken waar de knelpunten zijn en welke verbindingen belangrijk zijn. Door een grote opkomst zijn er ook veel doelgroepen aanwezig, die op hun beurt andere noden hebben zoals jeugd, wandelaars, landbouwers, ruiters en fietsers. Elke inwoner die wenst krijgt inspraak en heeft zijn mening kunnen delen op dit infomoment.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.