Inbrekers moeten tot 7 jaar brommen na 165 inbraken

Archieffoto van de klopjacht die de politie op 6 februari 2018 organiseerde.
Repro Jef Van Nooten Archieffoto van de klopjacht die de politie op 6 februari 2018 organiseerde.
Vier twintigers uit Moldavië die in totaal 165 woninginbraken hebben gepleegd, krijgen celstraffen tot 7 jaar. De dievenbende werd in februari 2018 geklist na een klopjacht in Wechelderzande.

De inbrekers sloegen onder meer hun slag in Arendonk, Grobbendonk, Laakdal en Wechelderzande (Lille). In totaal trokken ze er dertig avonden op uit om inbraken te plegen. De buit bestond hoofdzakelijk uit juwelen en geld. 

Klopjacht

Op 6 februari 2018 hadden ze hun pijlen gericht op Wechelderzande. Ze pleegden er die avond acht inbreken, maar de klopjacht die de politie daarop startte, brak de inbrekers zuur op. De politie zette de uitvalswegen af om alle voertuigen aan een controle te onderwerpen. De inbrekers werden zo betrapt in een taxi waarmee ze zich lieten rond rijden. De verdachten vluchtten nog te voet weg, maar met behulp van een speurhond en een politiehelikopter konden ze toch snel gepakt worden. In de koffer van de taxi vond de politie een sporttas met een grote hoeveelheid horloges afkomstig van inbraken.

De vier leden van de dievenbende krijgen celstraffen tussen 3 en 7 jaar. Zware straffen volgens de rechtbank, maar wel in verhouding met het hoge aantal inbraken. Iedere beklaagde moet ook een boete van 8.000 euro betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.