Duo berooft ‘vriend’ tijdens wandeling aan De Lilse Bergen: 1 jaar cel

Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Twee jonge mannen die in april een vriend van hen met geweld beroofd hebben aan De Lilse Bergen in Gierle (Lille) zijn ieder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar.

De diefstal met geweld deed zich voor op 10 april van dit jaar. Het slachtoffer en een vriend van hem hadden met Sebastian F. (18) en Lukasz S. (22) afgesproken om een dagje te ‘chillen’ aan De Lilse Bergen. Tijdens een wandeling aan de vijver dwongen F. en S. het slachtoffer plots om zijn zakken leeg te maken. Ze dreigden daarbij met een wapen. Toen het slachtoffer niet meteen gehoorzaamde, moet hij enkele klappen incasseren. De twee daders gingen uiteindelijk aan de haal met zijn gsm en portefeuille.

De politie kon later op de dag de auto van het duo onderscheppen in Turnhout. In de wagen lag een BB-gun, het wapen waarmee ze wellicht gedreigd hebben tijdens de gewelddadige diefstal.

Beide beklaagden zijn veroordeeld tot 1 jaar cel en 800 euro boete. De Seat Ibiza waarmee ze zich verplaatsten wordt verbeurd verklaard. Aan hun slachtoffer moeten ze een schadevergoeding van 1.000 euro betalen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.