Betaalbaar wonen dankzij De Ark

Sociale woonmaatschappij De Ark start met een nieuw woonproject 'Bescheiden Wonen'. Dankzij dit project geven ze meer mensen de kans om een betaalbare woning te huren of te kopen. "We mikken op een veel breder publiek", zegt Liesbeth Gebruers van De Ark. "Normaal hebben wij redelijk strenge inkomensvoorwaarden, maar bij dit project is dat niet het geval. Zo krijgen we een grotere sociale mix in de verschillende buurten", aldus Liesbeth.


Bescheiden Wonen zal ook telkens inspelen op de specifieke noden van de gemeente. De gemeente bepaalt mee waar het meeste vraag naar is en legt vast welke doelgroep voorrang krijgt. Het eerste project van Bescheiden Wonen start in Wechelderzande aan de Begonialaan. Daar bouwt De Ark tien huurappartementen met één of twee slaapkamers en een lift. Het is specifiek gericht op de oudere bewoners.


Na Wechelderzande zullen er meer projecten volgen. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor inschrijven bij De Ark. Vanaf 1 december openen ze twee inschrijvingsregisters voor Bescheiden Wonen. Eén voor huur en één voor koop. Het nieuwe project in Wechelderzande wordt eind 2018 afgerond. (TJW)