'Den Boemerang' riskeert 6 jaar voor internationale wapenhandel

De 57-jarige beroepscrimineel Paul W. uit Poederlee, alias 'Den Boemerang', riskeert 6 jaar cel voor internationale wapenhandel in juli vorig jaar. Hij verkocht tien handvuurwapens aan een Engelsman voor een bedrag van 15.000 euro en gaf dat toe op de rechtbank van Veurne. "Maar niet alles in mijn schoenen schuiven hé", reageerde hij.

'Den Boemerang' kwam in contact met Engelsman Patrick R. (33) via tussenpersonen Tom V. (49) uit Borsbeek en diens broer Sammy V. (41) uit Ranst. Tom V. werd eerder gecontacteerd door restaurantuitbater Klaas M. (50) uit het West-Vlaamse Ramskapelle bij Nieuwpoort. Die had Tom V. gevraagd of hij een wapen kon geraken voor een Engelse klant. Tom V. raakte bij 'Den Boemerang' via zijn broer Sammy (41) uit Ranst. Na wat communicatie heen en weer ging het plots om tien vuurwapens.

Smith & Wesson

De Engelsman reed midden juli naar de broers, die hem tot bij Paul W. in Poederlee zouden brengen. Er gingen onder meer alarmpistolen van Zoraki die waren omgebouwd tot echte vuurwapens over de toonbank. Net zoals Smith & Wesson-pistolen die opnieuw klaar werden gemaakt na vernietiging. De speciale eenheden van de politie onderschepten de wapens op 18 juli in Ramskapelle toen de Engelsman terugkeerde en opnieuw logeerde in de zaak van Klaas M. Er volgden huiszoekingen en arrestaties in Poederlee, Ranst en Borsbeek. Paul W. gaf op het proces toe dat hij wapens had verkocht.


"Ik had die nog liggen en wou er vanaf, zo simpel is dat. Maar niet alles in mijn schoenen schuiven hé. Sammy had ook nog drie wapens liggen en samen kwamen we aan tien", aldus 'Den Boemerang', wiens advocaat vroeg de straf tot 3 jaar te beperken.

70 pistolen

Sammy V. ontkende de aantijgingen, al leek het erop dat Paul W. niets te verliezen had. Sammy en Tom V. riskeren beiden 3 jaar cel, de uitbater van het restaurant 18 maanden cel. En dan was er ook nog Lucas D. (69) uit Lier. De meervoudig veroordeelde wapensmid en -handelaar was volgens het openbaar ministerie de leverancier van de wapens. Bij hem werden nog 70 omgebouwde semi-automatische pistolen gevonden en hij werd op camera gefilmd bij Den Boemerang. Hij ontkende zelf betrokken te zijn bij de deal. Vonnis 23 oktober. (BBO)