'Brave' Kempenaren op Malta betrapt met 10 kilo coke

Twee nette mensen uit het Kempense Lille zijn vorige week zondag in de boeien geslagen op hun zogenaamde vakantie in Malta. Johnny H. (46) en Carine D. (51) werden op het eiland betrapt met 10 kilo cocaïne. De buren van het doodbrave koppel reageerden verbaasd. "We hadden bij hun vertrek nog geroepen: geen rare dingen doen."

Vrijdag vertrokken Johnny H. en zijn partner Carine D. op vakantie richting Malta. De twee woonden nog maar enkele maanden in Lille, maar buren omschrijven hen als goede, ogenschijnlijk brave mensen.


Hun huisje werd goed onderhouden, ze zeiden altijd vriendelijk dag en er waren nooit problemen. Maar het koppel heeft dus een geheim waar niemand iets van wist. Ze smokkelden al voor de tweede keer dit jaar cocaïne naar het eiland Malta.

Hotelkamer doorzocht

Johnny en Carine werden vorige zondag gearresteerd nadat ze al de hele dag door de politie gevolgd werden. Vanaf het moment dat ze met hun Seat Ibiza van de ferry in Malta aankwamen, volgde de politie hen. Eerst gingen de twee nog een hapje eten, daarna vertrok Johnny alleen uit het hotel met een zak bij zich.

10.000 euro

Hij nam een taxi die niet veel later gestopt werd door de politie. In de zak vonden ze witte blokken cocaïne en de speurder doorzochten ook de hotelkamer van Johnny en Carine. Daar lag nog een gelijkaardige lading verstopt. De twee werden gearresteerd samen met twee plaatselijke handelaars.


De Lillenaren bekenden de feiten. Ze zouden in april al 5 kilo cocaïne afgeleverd hebben voor een bedrag van 10.000 euro.


Nu hadden ze opnieuw gehoopt op een gelijkaardige uitbetaling, maar het liep fout.


Het brein achter de operatie zou volgens de verklaringen een man uit België zijn. Hoe het koppel met hem in contact kwam of waarom ze drugs smokkelden, is niet bekend. (DVGT)