Liliane (84) struikelt over overblijvend stukje paal

De 84-jarige Liliane Stynen herstelt van een zware val in de Varkensstraat in Mechelen. "Ik struikelde over een stukje van een vroegere verlichtingspaal, dat nog steeds uit de grond steekt. De stadsdiensten moeten dit snel verwijderen, voor ook andere mensen vallen." Dat zal maandag al gebeuren.

"Ik was net boodschappen gaan doen, toen ik enkele meters van mijn woning een stap opzij zetten om een wagen door te laten. Plots bleef ik haken achter een stukje van een verlichtingspaal dat slecht werd verwijder", vertelt Liliane. "Een bus reed de paal jaren geleden al omver, de buis werd tot enkele centimeters boven het voetpad verwijderd. Het tweede exemplaar dat werd geplaatst, werd geramd door een vuilniswagen en werd op een halve meter hoogte afgezaagd. Op die buis kwam ik waarschijnlijk met mijn gezicht terecht, alles ziet bont en blauw. Gelukkig kreeg ik snel de nodige hulp en verzorging", vertelt Stynen.

"Meestal let ik goed op waar ik mijn voeten zet, maar zowel bij de buren als bij de apotheker hoor ik nu dat véél meer mensen ten val komen in het centrum. Blijkbaar worden de straatstenen bij allerlei werken -aan de riolering of de nutsmaatschappijen- niet altijd teruggeplaatst zoals het hoort. Dit maakt het erg moeilijk voor ouderen of mensen met een beperking. Deze beide palen steken al jaren jaren zo uit de grond, ik hoop dat de stadsdiensten ze snel verwijderen voor ook andere mensen hier even zwaar over vallen."

Schepen van Openbare Werken Christiaan Backx (N-VA) laat weten dat de hindernis in de Varkensstraat nooit eerder gemeld is geweest. De obstakels zullen maandag meteen verwijderd worden. (EDT)

Liliane: "Mijn gezicht ziet bont en blauw."
Marc Aerts Liliane: "Mijn gezicht ziet bont en blauw."
Vooraan het paaltje dat nauwelijks uit de grond steekt, maar waarover Liliane gestruikeld is.
Marc Aerts Vooraan het paaltje dat nauwelijks uit de grond steekt, maar waarover Liliane gestruikeld is.