Zone 30 in alle verkavelingen en residentiële straten in Lovendegem

Niet sneller dan 30 per uur.
Photo News Niet sneller dan 30 per uur.
In Lovendegem wordt een zone 30 ingevoerd in alle verkavelingen en residentiële woonstraten.

De beslissing om dat te doen werd eind vorig jaar genomen, toen Lovendegem nog een zelfstandige gemeente was. De borden worden nu geleverd en van zodra die geplaatst zijn, gaat de nieuwe regel in. Er wordt in het nieuwe mobiliteitsplan van de fusiegemeente Lievegem gekeken of ook in Waarschoot en Zomergem eenzelfde regel ingevoerd zal worden.

“De autonome gemeenteraad van Lovendegem heeft deze nieuwe regel in december vorig jaar nog goedgekeurd”, zegt schepen Chris De Wispelaere (CD&V). “De plaatsing van de borden is gepland voor deze zomer. Er komt dus een zone dertig in onder andere de Bloemetjeswijk, de wijk rond het kasteel, Rozenhoed en Kerkkouter, Sparrestraat, Acaciastraat, Veldstraat en Varenbos. Deze nieuwigheid zal zeker een aanpassing vragen van de weggebruikers. Maar het gaat om woonstraten, dus daar moet echt niet sneller gereden worden”, zegt schepen De Wispelaere nog.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Arnaud De Temmerman

  Beter realistische 50 en degelijk handhaven.

 • Martine Daes

  Beter eerst het parkeerprobleem in de molendreef aan de bron aanpakken . Daar staan ze geparkeerd waar ze niet mogen bv bushalte , regenboog .

 • Jan De Wilde

  Lovendegem wil weeral heiliger zijn dan de Paus. Een tijd geleden hebben ze de hoofdstraat van de gemeente omgetoverd tot fietsstraat. Alle doorgaand verkeer moet langs daar, als er een 80 jarige voor je fietst kan je je weg verder zetten aan 5 km per uur. Wie bedenkt zo iets ? En waarom wordt dit goedgekeurd door alle andere beleidsmakers van de gemeente ??

 • Jacques Raskin

  Overdreven. Niet nodig in bepaalde straten.

 • Erik Decorte

  Er zijn veel te veel zones 30!