Van polonaise met Andy van De Buurtpolitie tot op foto met Gers Pardoel: glamour op familiecamping Rijvers Festival

De zusjes Martens doen aan ‘famping’ met het hele gezin. Daar hoort Het Laatste Nieuws bij.
Kristof Vereecke De zusjes Martens doen aan ‘famping’ met het hele gezin. Daar hoort Het Laatste Nieuws bij.
‘Famping’, een samentrekking van ‘family’ en ‘camping’, is de nieuwste trend in festivalland. Dus mag ook Rijvers Festival in Lievegem niet achterblijven. Met ‘The Village’ openden ze er voor het eerst een camping voor zo’n 250 festivalgangers. En daar komen ook heel wat gezinnen op af.

Polonaise dansen met Andy van De Buurtpolitie of aerobics met Radio Topkaas. In The Village op Rijvers Festival maken ze de droom waar. Het festival in Lievegem pakt dit jaar voor het eerst uit met een camping en beleving staat er centraal. “Beleving is alles voor een festival”, zegt Kristina Loriers van FestiCamp, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitbating. Kristina spreekt met kennis van zaken. Samen met haar man baat ze al meer dan 17 jaar festivalcampings uit. Dreamville op Tomorrowland of Rijvers Festival in Lievegem, het maakt voor haar geen verschil. “The Village kan je niet vergelijken met Dreamville, maar dat hoeft ook niet”, zegt ze. “Deze camping blinkt uit in zijn familiaal karakter en in gezelligheid. Elke camping krijgt van ons sowieso evenveel liefde.” Een must als je een camping uitbaat in Lievegem.

“Deze camping blinkt uit in zijn familiaal karakter en in gezelligheid", zegt Kristina Loriers van FestiCamp..
Kristof Vereecke “Deze camping blinkt uit in zijn familiaal karakter en in gezelligheid", zegt Kristina Loriers van FestiCamp..

Op de foto met Gers Pardoel

De zussen Evelien en Sofie Martens horen het graag vertellen. Zij zitten een heel weekend lang met hun gezin op de camping in Rijvers. “Een bijzonder fijne ervaring”, zegt Evelien uit Kortrijk. “Zeer gezellig. Zeker voor de jonge gasten!” Haar zus Sofie en haar man Wouter moeten van zover niet komen. “Wij wonen hier drie kilometer vandaan, maar hebben een arrangement gewonnen via Joe. Of we niet liever in ons bed zouden geslapen hebben? Zeker niet! Als kampeerder beleef je het festival intenser. Gisteren (vrijdag, red.) liepen we op de parking toen we plots een zwarte Mercedes met Nederlandse nummerplaat zagen opdraaien. Bleek het Gers Pardoel te zijn. Vriendelijke kerel. Wou direct met de kinderen op de foto. Zoiets maak je op het festivalterrein niet mee. Daar moet je uren aanschuiven voor zo’n foto. Kampeerders hebben altijd gelijk.”

Een nachtelijke foto met Gers Pardoel, enkel op camping Rijvers.
Kristof Vereecke Een nachtelijke foto met Gers Pardoel, enkel op camping Rijvers.

Polonaise met Andy van De Buurtpolitie

De kinderen Mare (11), Louise (10), Leon (8) en Leonie (7) beleven de tijd van hun leven in ‘The Village’. “We hebben gisteren om 12 uur ’s nachts op het springkasteel van De Nachtwacht staan springen. Met een zaklamp!”, vertelt een enthousiaste Leonie. Maar dan moest het hoogtepunt nog komen: de polonaise dansen met Andy van De Buurtpolitie! “Ongelofelijk dat zoiets kan!”

Een polonaise met Andy Van De Buurtpolitie: "Yes we can!"
Kristof Vereecke Een polonaise met Andy Van De Buurtpolitie: "Yes we can!"

Meisjesweekend

Ook de negenjarige Ieber Vandooren en haar mama Celine Weydts uit Kortrijk amuseren zich te pletter op de camping. “We zijn op meisjesweekend! Drie dagen. We komen voor Niels Destadsbader, Bart Peeters en #LikeMe. We zouden ook elke dag op en neer kunnen rijden, maar kamperen is gewoon veel leuker. Zeker hier in The Village. De sfeer is rustig en familiaal. Een ideale eerste festivalcampingervaring.”

Ieber en Celine zijn samen op meisjesweekend: "The Village is de ideale eerste festivalcamping."
Kristof Vereecke Ieber en Celine zijn samen op meisjesweekend: "The Village is de ideale eerste festivalcamping."

Krantje

Om de festivalervaring nog wat meer ‘glamour’ te geven was er op zaterdagochtend ook een weekendkrant van Het Laatste Nieuws voor elke kampeerder. “Een fijn extraatje”, zegt Wouter Ferket. “Op die manier weten we ook wat er zich afspeelt buiten de muren van The Village en kunnen we gewoon blijven genieten van dit fantastische feest!”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.