Soul Urban Coffee Bar sluit na vier jaar de deuren: “Topconcept, maar het lukt niet meer”

Dries Dhavé (links) bracht samen met Marc de Bree nog een boek uit over zijn koffiebar Soul in Zomergem.
Joeri Seymortier Dries Dhavé (links) bracht samen met Marc de Bree nog een boek uit over zijn koffiebar Soul in Zomergem.
Dries Dhavé sluit de deuren van zijn hippe koffiebar Soul, in de schaduw van de kerk van Zomergem.

De Soul Urban Coffee Bar opende in 2015 en wou een stadsconcept naar het platteland brengen. Een gezellige bar, met heerlijke koffies en andere dranken, en elke maand een leuk optreden. “De deuren blijven nu jammer genoeg dicht”, zegt Dries Dhavé. “Na mijn relatiebreuk heb ik het niet gemakkelijk gehad. Er waren veel roddels, en als alleenstaande vader volgen de rekening elkaar snel op. Soul was een topconcept, en echt een goede zaak. Maar het lukt niet meer. Te hip voor het platteland? Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat kwaliteit en een goed concept overal aanslaat, maar misschien ben ik daarin wel te naïef geweest.”

Dries Dhavé legt de boeken van Soul neer, wil eerst wat tijd voor zichzelf, en gaat nu gewoon werken. Op termijn wil hij wel werken aan Soul 2.0, maar dat zal dan wellicht in Gent gebeuren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.