Nationale staking (voorlopig) beperkt tot recyclageparken Lievegem en Evergem

Het recyclagepark van Evergem blijft woensdag dicht.
MICHEL MOENS Het recyclagepark van Evergem blijft woensdag dicht.
De grote nationale staking die aangekondigd wordt op woensdag 13 februari, zou in de regio van het Meetjesland en de streek rond Deinze maar weinig problemen mogen opleveren.

Een rondvraag bij de gemeentebesturen leert ons dat er enkel in Lievegem en Evergem problemen verwacht worden. In Lievegem blijven de drie recyclageparken woensdag zeker dicht. Zowel in Zomergem, Waarschoot als Lovendegem zal je zeker voor een gesloten poort staan. Bij de andere gemeentediensten van Lievegem wordt geen hinder verwacht. Eenzelfde verhaal in Evergem. Ook daar blijft het recyclagepark dicht, maar zullen alle andere diensten gewoon open zijn. In alle andere gemeenten in onze regio, worden op dit moment geen problemen verwacht.

Ook in de scholen van onze regio blijft het voorlopig windstil. In het College ten Doorn in Eeklo, de grootste school van het Meetjesland, zullen er normaal gezien gewoon lessen zijn: “Er is geen stakingsaanzegging, dus het lijkt erop dat de gevolgen hier zeer beperkt of zelfs nihil zullen zijn”, klinkt het bij de directie van ten Doorn.

Ook wie woensdag zijn vuilzak, papier of pmd moet buiten zetten, kan dat normaal gezien gewoon doen. Bij de drie externe bedrijven die voor IVM de afvalophaling verzorgen, worden geen problemen verwacht. “De afvalophalers kunnen natuurlijk wel buiten hun wil om gehinderd worden door blokkades, maar normaal gezien verwachten we woensdag maar weinig problemen in onze regio”, zegt Jean Marie Staelens van IVM.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.