Lievegem wil scholieren kwart van busabonnement terugbetalen

Bussen van De Lijn.
Photo News Bussen van De Lijn.
De nieuwe fusiegemeente Lievegem wil 25 procent van de busabonnementskosten voor scholieren terugbetalen.

In Lovendegem bestaat de regeling al om 25 procent van de abonnementskosten voor scholieren terug te betalen. In Zomergem en Waarschoot gebeurt dat nog niet, maar het schepencollege gaat de gemeenteraad voorstellen om dat vanaf volgend schooljaar wel te doen. “We willen het systeem van Lovendegem uitbreiden naar alle scholieren van Lievegem”, zegt burgemeester Tony Vermeire (CD&V). “Een actie die kadert in ons klimaatplan om het openbaar vervoer te promoten. Het schepencollege is alvast principieel akkoord met het voorstel van ‘overeenkomst derdebetaler’ met De Lijn. Daarbij neemt de gemeente voor 25 procent tussenkomt in de kosten voor een Buzzy Pazz, en dat voor inwoners van 12 tot 18 jaar.”

Het schepencollege van Lievegem stelt voor om de overeenkomst te laten ingaan op 1 augustus. De overeenkomst met Lovendegem blijft geldig tot 31 juli, voor inwoners van het grondgebied Lovendegem.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guido Engels

    Mijn gemeentebestuur heeft mij niet gevraagd of ik een deel van mijn pensioentje wil inleveren om een deel van het studenten busgeld te betalen !

  • Guy Declercq

    Wat baat het als er geen bus in uw buurt is !