Lievegem viert drie keer Nieuwjaar: feest in elk dorp

Laat die kurken maar knallen...
ThinkStock Laat die kurken maar knallen...
De nieuwe fusiegemeente Lievegem zorgt in de eerste week van 2020 voor een nieuwjaarsreceptie in elk van de drie oude dorpen.

Haal die agenda boven, want de data voor de nieuwjaarsrecepties voor Lievegem zijn bekend. Het eerste weekend van januari klinkt het gemeentebestuur met de inwoners. Opvallend: ook dit jaar wordt er voor gekozen om de receptie in elk van de drie ‘oude dorpen’ te organiseren. Iets wat inwoners duidelijk hadden aangegeven in de enquête die deze zomer gehouden werd. “We streven er ook zoveel mogelijk naar om de eigenheid van elk dorp te behouden”, klinkt het nog.

Op vrijdag 3 januari 2020 is er van 18 tot 20 uur een nieuwjaarsreceptie op het dorpsplein van Waarschoot. Op zaterdag 4 januari kunnen de inwoners van Zomergem tussen 18 en 20 uur het glas heffen. Op zondag 5 januari wordt de feestdriedaagse afgerond, en wordt van 11 tot 13 uur een nieuwjaarsreceptie georganiseerd in de dorpskern van Lovendegem.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.