Legervoertuig verliest accu: tegenligger rijdt over batterij, die ontploft en wagen beschadigt

De batterij ontplofte toen de wagen erover reed.
RV De batterij ontplofte toen de wagen erover reed.
Door een bizar ongeval in de Leischoot in Oostwinkel is een wagen woensdagavond beschadigd geraakt. Een legervoertuig verloor een accu die ontplofte toen een chauffeur erover reed.

“Ik reed van mijn werk in Maldegem naar huis”, vertelt het slachtoffer. “In de Leischoot zag ik dat er een jeep van het leger in de tegengestelde richting reed. Hij reed deels op mijn rijvak, dus ik begon te remmen en reed het fietspad op.” Toen het legervoertuig haar kruiste, verloor die een deel van zijn lading: een accubatterij. “Die kwam onder mijn wagen terecht”, gaat de bestuurster verder. “Toen ik erover reed, voelde ik mijn auto omhoog gaan, hoorde ik een luide klap en kwam mijn wagen tot stilstand.” De jeep reed intussen verder.

De bestuurster probeerde nog verder te rijden, maar dat lukte niet. “We weten nog niet zeker hoe groot de schade is, want er moet nog een bestek opgemaakt worden. Maar mijn band is ontploft en onder andere mijn bumper en mijn stuur zijn kapot.” De bestuurster plaatste een oproep op Facebook. “Zo heb ik al wat informatie gekregen. Andere mensen hebben de wagen ook gezien en zeggen dat hij een handelaarsnummerplaat had. Hij reed met een hoge snelheid richting Ursel en is ook gezien in Lovendegem.”

Na het ongeval werd de brandweer ter plaatse geroepen. “Er liepen chemische stoffen uit de batterij en die waren in de vaart gelopen, dus ik dacht dat dat vervuilend kon zijn”, verklaart het slachtoffer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.