Buurt springt in de bres voor getroffen gezin na woningbrand: “Alle hulp is welkom”

De bovenste verdieping van de woning raakte zwaar beschadigd.
Wouter Spillebeen De bovenste verdieping van de woning raakte zwaar beschadigd.
Een huis in de Bekestraat in Lievegem (Zomergem), op de hoek met de Paterstraat, is zondag vernield door een brand, en dat is de bewoners van Beke bij Lievegem niet ontgaan: enkele buurtbewoners hebben namelijk samen met Samana Beke (het vroegere ziekenzorg) een solidariteitsactie op poten gezet. “Julien en Paulette zijn ondertussen opgevangen in het WZC Ons Zomerheem”, staat op de flyer te lezen. “Hun huis is verwoest, en de inboedel is niet meer te gebruiken.”

De woning begon zondag vroeg in de ochtend te branden. De twee bewoners werden ter controle naar het ziekenhuis overgebracht, maar hielden geen verwondingen over aan het incident. Omdat het huis vooral op de bovenste verdieping zwaar beschadigd raakte, bestond het risico dat het dak zou instorten. De brandweer besloot daarom om het volledige dak af te breken.

Het bejaarde koppel wordt in de tussentijd opgevangen in het WZC ons Zomerheem. De zoektocht naar een noodwoning is gestart, maar de twee kunnen alle hulp gebruiken. Samana Beke stelt daarom tijdelijk haar rekeningnummer ter beschikking voor de solidariteitsactie. Wie een steentje wil bijdragen, kan een vrijebijdrage storten op BE81 7510 0381 0524 met ‘noodhulp woningbrand’ als vermelding. Giften mogen ook in gesloten omslag met de vermelding ‘steun woningbrand’ afgegeven worden op de adressen vermeld in de onderstaande flyer.

De buurt springt in de bres voor het bejaarde koppel.
RV De buurt springt in de bres voor het bejaarde koppel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.