Exclusief voor abonnees

Brieven uit het buitenland: “Ik vrees dat het hier nog veel erger zal worden”

BRIEF UIT HET BUITENLAND

Bart Govaert woont in Londen en werkt voor Google. Vorige week maandag werd hij ziek. "Ik heb een longaandoening, maar toch kon ik niet getest worden op het coronavirus."
rv Bart Govaert woont in Londen en werkt voor Google. Vorige week maandag werd hij ziek. "Ik heb een longaandoening, maar toch kon ik niet getest worden op het coronavirus."
De coronacrisis kent geen grenzen. Elke dag krijgen we post van een Vlaming in het buitenland die u, onze lezer, een blik gunt op het plaatselijke leven tijdens de coronacrisis. Vandaag: Bart Govaert (54), oorspronkelijk uit het Oost-Vlaamse Lovendegem, uit Londen.

Al ruim twintig jaar woon en werk ik in Londen, de voorbije veertien jaar als program manager bij Google. Vorige week maandag ben ik ziek geworden: milde koorts, spierpijnen, keelpijn, hoofdpijn en braakneigingen. Ik heb al jarenlang een longaandoening, een schimmel die twee procent van de astmapatiënten treft. Er is een verpleegster langsgeweest. “Je gaat niet dood, we kunnen niets voor je doen maar neem paracetamol”, was haar boodschap. En ook: “Als het erger wordt, moet je zelf in het ziekenhuis zien te raken. We gaan je niet met de ambulance ophalen, tenzij je een hartaanval krijgt”.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis